Keramik

I Hantverksladans Keramikverkstad finns all utrustning för att arbeta med stengods: drejskivor, arbetsbänkar och ugn.

För att arbeta i verkstaden behöver du vara medlem specifikt i keramikverkstaden (utöver medlemskapet i Hantverksladan), eller anmäla dig på en kurs eller, om du har keramikvana, komma på öppen verkstad.

Under sommaren och början av hösten 2023 byter vi ugn och bygger ut verkstaden. Vi har därför inte lagt upp några kurser för hösten än, och öppen verkstad öppnar lite senare på terminen.

Följ oss på Instagram!

Hantverksladans keramikverkstad finns på Instagram!

Följ oss för inspiration, information om kurser och annat.

@hvlkeramik

Kontakt

Öppen verkstad

För dig som har keramikvana ordnar vi öppen verkstad. Då jobbar du på egen hand i vår verkstad och använder lera som du köper av oss på plats.

I verkstaden kommer en av våra medlemmar att finnas i verkstaden för att hjälpa till med exempelvis lerköp och hänvisning till var verktyg finns.

Vår medlem kommer själv arbeta i verkstaden med sitt eget arbete och kommer inte kunna handleda dig i ditt arbete, men svarar givetvis på frågor som kan uppstå kring verkstaden.

Nya tider släpps varje månad och du  ser kommande öppen verkstad i Hantverksladans kalender.

För mer info eller anmälan skicka ett mail till oss på keramik@hantverksladan.se

Medlemskap i keramikverkstaden

Om du har keramikvana och vill delta i att driva verkstaden kan du ansöka om att bli verkstadsmedlem. Vi tar emot 30 medlemmar och för närvarande är det fullt. Om du är intresserad av att bli medlem kan du skicka ett mejl till keramik@hantverksladanriddersvik.se så berättar vi mer om hur det funkar.

Som verkstadsmedlem:

  • har du tillgång till självständigt arbete i verkstaden
  • deltar du i att bygga upp och forma verksamheten och har ett utpekat ansvar för något område i verkstaden
  • ansvarar du för att antingen ordna eller att hjälpa till vid en kursaktivitet för externa deltagare per termin (aktiviteten kan även röra något annat än keramik)
  • får du bjuda in gäster att arbeta i verkstaden för en engångssumma under din handledning.