Om vävstugan

I vävstugan har vi sju kollektiva vävstolar, en av dem är utrustad med kontramarsch för 10 skaft och en invändig bredd på 150 cm. 

Vi får ofta erbjudanden om att ta emot vävstolar, men platsbrist gör att vi inte kan ta emot fler.

Kurser och träffar

Sätt upp en väv

Under våren planerar vi en kurs i hur man sätter upp en väv där alla ingående moment från varpning fram till att vävstolen är klar att användas. Vi har avsatt två vävstolar till detta och kan ta emot max fyra deltagare den första omgången. Man får jobba två och två. Efter det finns möjlighet att teckna sig för en fortsättningskurs för att väva på dessa vävstolar. Vi räknar med en helgkurs för att sätta upp en trasmattsväv. Kursen kostar 1500 kr per person. Datum är inte satt än.

Prova-på

Vi kommer att anordna några prova-på-tillfällen i alla verkstäder för föreningsmedlemmar. Datum kommer.

Stickkvällar på måndagar

Vävstugan anordnar stickkvällar på måndagar kl. 18-21 under vårterminen 2023 med start 9/1. Att delta i stickkvällarna kostar 600kr/termin. På måndagarna kan man få hjälp att komma i gång med att sticka samt även använda någon av våra symaskiner om man vill sy.

Vävträffar på onsdagar

Vi som väver har regelbundna träffar på onsdagar dagtid från kl. 11.

Väveri i Hantverksladan Riddersvik

Få tillgång till Vävstugan som medlem

För tillgång till Hantverksladans vävstuga alla dagar mellan kl. 9-21 ska du bli verkstadsmedlem i verksamheten och får då tillgång till det digitala låset. Kostnaden för att bli verkstadsmedlem i Vävstugan är 1500 kr /termin.

Som medlem i vävstugan:

  • Ska du delta i förberedelsearbetet som ska göras innan vävningen kan påbörjas.
  • Ska du väva klart din del under en förutbestämd tid. 
  • Hjälper du till minst en gång per termin när det anordnas en aktivitet eller kurs eller annat utåtriktat event, som exempelvis söndagscafé, bakluckeloppis eller liknade.
  • Egna idéer till kurser är välkomna.

Kontakt